Kaikki kauniit äänet soikaa!

Yleisölle avoimet Naiskuoropäivien tapahtumat

Tulethan tuoksuttomana konserttiin. Voimakkaat hajusteet voivat aiheuttaa pahoja oireita tuoksuherkille ihmisille. 

Avajaiset 

Kiuruveden Kulttuuritalon aulatiloissa pe klo 20.00 alkaen 

illalliskortti 22 €

vapaa pääsy

Louhi -kuoron konsertti - Lapsuuden maa

lauantaina 16.3.2019 klo 12.00 - 12.45 Kiuruveden Helluntaikirkossa, johtaa Anneli Julén

Suomen Naiskuoroliiton Louhi - kuoron laulajat tulevat eri puolilta Suomea. Projektimaisesti toimiva kuoro esittää haasteellista ja monipuolista naiskuoromusiikkia Suomesta ja eri puolilta maailmaa. Tavoitteena on, että kuoro tuo ohjelmistollaan uutta naiskuoromusiikkia Suomeen ja esittää myös uusia tilaussävellyksiä. Kuoro harjoittelee 3-4 kertaa vuodessa eri puolilla Suomea samalla konsertoiden paikallisen kuoron kanssa. Vuonna 2017 Louhi osallistui Italiassa In Canto Sul Garda - kuorokilpailuun saavuttaen kultatason ja suunnittelee konserttimatkoja ulkomaille tulevaisuudessakin.

Louhen laulajia yhdistää laulamisen ilo ja palo tehdä laadukasta kuoromusiikkia. Louhi antaa mahdollisuuden itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen, määrätietoiseen ja sitoutumista vaativaan harjoitteluun, sekä huikeita konserttikokemuksia ammattitaitoisen ja omistautuneen kuoronjohtajan ohjauksessa.

Kuoron taiteellisena johtajana on toiminut Musiikin maisteri ja kuoronjohtaja Anneli Julén vuodesta 2015 alkaen. Vuoden 2016 kuoronjohtajaksi valittu Anneli Julén tunnetaan monipuolisesta ja kunnianhimoisesta työstään suomalaisella kuorokentällä niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Hän johtaa Naiskuoro Timoteita Lopelta, Kamarikuoro Gaudete!a Riihimäeltä, Lopen Lapsi- ja nuorisokuoroa sekä Hämeenlinnan Mieskuoroa. Valtakunnallisesti Julén tunnetaan Sulasolin ja Suomen Naiskuoroliiton taiteellisena johtajana ja musiikkivaliokunnan puheenjohtajana, Louhi-kuoron johtajana ja SMKL musiikkilautakunnan varapuheenjohtajana. Lisäksi hän toimi vuonna 2017 järjestettävien Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien taiteellisena johtajana.

 10 €

Lippuja myy ennakkoon Style by Sanna, Asematie 11, Kiuruvesi

Yhtyelaulukilpailu - Metsät, pellot soikaa!

lauantaina 16.3.2019 klo 13.30 - 16.30 Kulttuuritalolla

Tuomaristossa musiikkineuvos Marjukka Riihimäki, muusikko, laulunopettaja ja diplomilaulaja Helena Tenhunen, musiikkipedagogi, kapellimestari Nikke Isomöttönen

5 €

Lippuja myy ennakkoon Style by Sanna, Asematie 11, Kiuruvesi

Kaari -ensemble, Vuoden kuoro -konsertti 

lauantaina 16.3.2019 klo 18.00 - 19.30 Kiuruveden Kulttuuritalon Kiurusalissa, johtaa Saara Aittakumpu

Kaari-ensemble on syyskuussa 2008 toimintansa aloittanut, naisäänistä koostuva kamarikuoro. Kuoron sointi tavoittelee täyteläisyyttä, värikylläisyyttä, ilmaisuvoimaisuutta ja naisellisuutta. Ohjelmistoon kuuluu sekä teknisesti ja tulkinnallisesti haastavaa klassis-romanttista musiikkia että laulullisesti kiinnostavaa nykymusiikkia. Kuoro pyrkii toiminnassaan korkeaan taiteelliseen tasoon sekä tekee säännöllisesti mielenkiintoisia konserttiprojekteja, kilpailumatkoja sekä tilaa uusia teoksia suomalaisilta nykysäveltäjiltä. Suomen Naiskuoroliitto valitsi Kaari-ensemblen vuoden naiskuoroksi 2017.

Saara Aittakumpu, taiteellinen johtaja

Saara Aittakumpu on helsinkiläinen kuoronjohdon ammattilainen. Kaari-ensemblen lisäksi hän toimii taiteellisena johtajana Polyteknikkojen Kuorossa (PK) ja mieskuoro Valkiassa ja johtaa Helsingin Konservatorion lapsikuoro Galantea. Aiemmin hän on johtanut mm. Savolaisen Osakunnan Laulajia ja Lahden Bach-kuoroa. Aittakumpu on toiminut kuoromestarina merkittävien orkesterien produktioissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mm. BBC Proms -festivaalilla. Hän myös tilaa ja kantaesittää kuoroineen ahkerasti nykymusiikkia. Hän on toiminut kuoronjohdon opettajana ja kouluttajana useissa oppilaitoksissa sekä kesäkursseilla.
Aittakumpu suoritti kuoronjohdon A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin vuonna 2007 valmistuen samalla musiikin maisteriksi. Hänen kuoronjohdonopettajiaan ovat olleet Kari Turunen, Jani Sivén ja Matti Hyökki. Itävallan Linzissä 2015 järjestetyssä 5th Int. Anton Bruckner -kuorokilpailussa hänet palkittiin Con-ductor Prize -erikoispalkinnolla. Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. valitsi Saara Aittakummun Vuoden kuoronjohtajaksi 2018.

Laura Salovaara, konserttimestari

Sopraano, laulupedagogi Laura Salovaara on erikoistunut kuorojen laulunopetukseen ja yhteissoinnin rakentamiseen. Hän työskentelee eri tasoisten kuorojen kanssa aloittelevista laulajista maamme huippuihin. Yhteistyökuoroihin kuuluvat Kaari-ensemblen lisäksi mm. Dominante, Viva Vox, Polyteknikkojen Kuoro ja Tapiolan kuoro. Itse hän on laulanut muun muassa Lumen Valossa, Radion kamarikuorossa ja Helsingin kamarikuorossa.

20/15 €

Naiskuoromessu - Maa, meri, taivas, kaikki, kaikk' on Herran!

sunnuntaina 17.3.2019 klo 10.00 alkaen Kiuruveden kirkossa

vapaa pääsy

Päätöskonsertti - Olen polvillani elämän edessä, pellon, kaupungin ja metsän välissä 

sunnuntaina 17.3.2019 klo 13.00 Kiuruveden kirkossa

vapaa pääsy

käsiohjelma 10 €